Francis Brennans Waldorfsalat

2017-07-31
  • Til: 4 Personer
  • Tilberedningstid: 45m

Denne opskrift på en moderne version af den klassiske Waldorfsalat er udviklet af den amerikanske mesterkok Francis Brennan. Den er et bud hvordan man ved hjælp af kreativitet og gode fortolkningsevner er i stand til at opdatere noget så tradtitionelt som en Waldorfsalat, så den også giver mening i et moderne og innovativt gourmetkøkken.

Denne version af Waldorfsalat er mere velegnet som en forret på egen hånd end som tilbehør til en hovedret.

Ingredienser

  • 1⁄2 dl Sukker
  • 1⁄2 dl Vand
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
  • 50 g Valnødder (grofthakkede)
  • 1 Æggeblomme (pisket)
  • 1⁄2 dl Yoghurt
  • 1 spsk Dijon sennep
  • 1 spsk Citronsaft (friskpresset)
  • 1 spsk Sherry eddike
  • 1⁄2 dl Vindruekerneolie
  • 1 drys Salt og peber (efter smag)
  • 1⁄4 Knoldselleri
  • 4 Æbler (gerne i forskellige sorter og farver)
  • 1 Stilk bladselleri
  • 1 hndf Salatblade fra hovedsalat
  • 1 hndf Stenfri røde druer (skåret i halve)
  • 1 hndf Brøndkarse (til pynt)

Fremgangsmåde

Trin 1

Start med at kandisere valnødderne. Dette gøres ved at blande sukker og vand i en gryde og koge op indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og krydr med salt og rød peber. Tilsæt valnødder og lad det stå i siruppen i ca. 20 minutter.

Trin 2

I mellemtiden forvarmes ovnen til 120 grader. Hæld det overskydende vand fra nøddeblandingen og læg dem på en bageplade dækket med bagepapir. Bag dem i 35 minutter og lad dem køle af. Opbevar dem i en lufttæt beholder til de skal bruges.

Trin 3

Lav en dressing ved at piske æggeblomme, yoghurt, sennep, citronsaft og eddike i en mellemstor skål. Tilsæt langsomt olien under konstant omrøring til den er emulgeret. Krydr med salt og peber. Dæk skålen og sæt den i køleskabet.

Trin 4

Forbered salaten: Skræl knoldsellerien og skær den i tynde stænger på størrelse med tændstikker. Udkern æblerne og skær dem i tynde skiver. Skær bladsellerien i papirstynde skiver.

Trin 5

Arranger salatbladene i en skål eller tallerken. Vend knoldselleri, æbler og bladselleri i en anden skål sammen med dressingen og hæld det over salatbladene. Pynt med valnødder, halverede druer og brøndkarse.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

  • Amerikanske pandekager med bacon

  • Ensalada Murciana – ”Salat med tomater, tun og æg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *