Flan

2017-11-08

Flan er en klassisk spansk dessert opskrift. Her er tale om en særlig type bagt vaniljecreme, der egentlig stammer fra romerne, men som blev videreudviklet af spanierne, der i dag har gjort den til deres egen.

Opskriften er ikke helt let, men hvis man sørger for at følge instruktionerne nøje burde der ikke opstå problemer!

Ingredienser

1⁄2 l Mælk
3 Æg
2 dl Sukker
1⁄4 tsk Stødt kanel
1 Stort stykke citronskal (efter smag)
1 spsk Rom
1 tsk Vaniljesukker
1 knsp Revet muskatnød

Fremgangsmåde

1. Start med at infusionere nogle forskellige smagsnuancer i mælken. Dette gøres ved at hælde mælken i en mellemstor gryde sammen med citronskal, kanel, muskatnød og rom. Bring det i kog ved medium varme og skru derefter ned for varmen og lad blandingen simre i ca. 10 minutter. Sæt gryden til side til afkøling.

2. Hæld ca. 1/3 af sukkeret ud på en lille stegepande og varm op under omrøring til sukkeret begynder at karamelisere og skifte farve til gyldenbrun.

3. Fordel hurtigt den varme karamel i ildfaste kopper (a ca. 2 dl). Anvender du opskriften til 4 personer skal du bruge 4 skåle.

4. Forvarm ovnen til 150 ºC.

5. Tag en lille skål og bland æg, de resterende 2/3 sukker og vaniljesukker og bland til det skummer. Tilsæt den afkølede mælkeblanding igennem en si og bland grundigt.

6. Fordel blandingen i de ildfaste kopper og placer dem i en dyb bradepande eller et ildfast fad uden at kopperne rører ved hinanden. Hæld kogende vand i panden/fadet omkring kopperne til du har en vandstand på ca. 2-3 cm.

7. Bag vaniljecremen i 1½ time. Fjern panden/fadet fra ovnen og tag kopperne op fra vandbadet og lad dem køle af. Flan kan serveres ved stuetemperatur eller afkølet. Den fjernes fra koppen ved at skubbe en tynd kniv rundt i kanten. God fornøjelse!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *