Fedtfattige kanelsnegle

2017-11-09

Som udgangspunkt er kanelsnegle – ligemeget hvordan man vender og drejer det – ikke en fedtfattig spise! Man kan dog gøre forskellige ting for at reducere fedtindholdet. Den hemmelige ingrediens i disse kanelsnegle er hytteost. Hytteost indeholder næsten ingen fedt, men har samme effekt som mere fedtholdige produkter, nemlig at give dejen fylde, saft og kraft!

Dejen indholder desuden ingen gær, men bruger bagepulver som hævemiddel. Det betyder at den hæver i ovnen og du dermed sparer en masse tid.

Ingredienser

2 dl Hytteost
1 dl Kærnemælk
1⁄2 dl Sukker
4 spsk Smør
1 tsk Vaniljesukker
250 g Mel
1 spsk Bagepulver
1⁄2 tsk Salt
1 1⁄2 spsk Smeltet smør
1 1⁄2 dl Brun farin
1 1⁄2 tsk Kanel
1⁄2 tsk Stødt allehånde (valgfrit)
1⁄4 tsk Stødt nellike (valgfrit)
1 knsp Stødt muskatnød (valgfrit)
1 dl Flormelis (glasur)
1 spsk Sødmælk (glasur)
1⁄4 tsk Vaniljesukker (glasur)

Fremgangsmåde

1. Bland hytteost, kærnemælk, sukker, smeltet smør og vanilje til dejen er glat.

2. Tilsæt mel, bagepulver og salt og rør rundt til dejen klumper sammen.

3. Tag dejen ud af skålen og placér den på en melet overflade og ælt den et par minutter med hænderne. Med en kagerulle rulles dejen ud til et tyndt rektangel på ca. 30 x 35 cm.

4. Pensl dejen med smeltet smør. Bland mørk farin, kanel, allehånde, nellike og muskatnødder og smør et lag fyld ud på dejen.

5. Rul dejen til en lang pølse og skær pølsen i 12 lige store stykker. Bag de fedtfattige kanelsnegle i 20 til 25 minutter eller indtil de er gyldne.

6. Fjern dem fra ovnen og lad dem køle af.

7. Rør en glasur af flormelis, sødmælk og vaniljesukker og smør den på den afkølede kager.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *