Fedtfattig tzatziki med dild og mynte

2017-08-23
  • Til: 4 Personer
  • Tilberedningstid: 10m

Denne opskrift på fedtfattig tzatziki er en særlig sund version af den traditionelle græske agurke/yoghurt dip. Udover agurk indeholder den en masse friske krydderurter i form af mynte og dild, hvilket er med til at skyde sundhedsbarometeret i vejret!

Denne tzatziki kan med fordel laves dagen før den skal bruges.

Ingredienser

  • 250 ml Fromage fraise eller fedtreduceret græsk yoghurt
  • 1⁄2 Stor agurk (skrællet, revet og drænet for vand)
  • 1 fed Hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk Mynte (hakket)
  • 1 spsk Dild (hakket)
  • 1 spsk Citronsaft (friskpresset)
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)
  • 1 drys Dildkviste (til pynt)

Fremgangsmåde

Trin 1

Forbered agurk, hvidløg og krydderurter som anvist under ingredienser.

Trin 2

Bland alle ingredienserne i en skål og bland grundigt. Smag til og tilføj eventuelt ekstra ingredienser efter smag.

Trin 3

Dæk skålen og stil den i køleskabet til servering. Den må meget gerne stå der natten over, da det giver en bedre smag.

Trin 4

Før servering fjernes enhver væske, der er kommet op til overfladen og tzatzikien omrøres.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

  • Ensalada Murciana – ”Salat med tomater, tun og æg”

  • Ensalada de Pimientos – ”Salat med brændte peberfrugter”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *