Fedtfattig tunmousse

2017-08-23
  • Til: 4 personer
  • Tilberedningstid: 15m

Selvom de fleste opskrifter på tunmousse ofte indeholder rigeligt med fedt i form af smør og/eller fløde, så behøver retten på ingen måde at være en fed eller usund spise.

I denne opskrift har vi skåret kraftig ned på de fede mælkeprodukter og har til gengæld tilføjet masser af grøntsager og krydderurter.

Vær opmærksom på at denne tunmousse skal stå på køl i mindst 12 timer, så den kan med fordel laves aftenen før den skal spises.

Ingredienser

  • 2 dåser Tun i vand
  • 1 spsk Smør
  • 2 dl Creme fraiche 9 %
  • 2 tsk Citronsaft
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber
  • 2 Tomater (i både)
  • 100 g Rejer
  • 1 Citron (i både)
  • 1 hndf Dild (i små kviste)
  • 1 hndf Salat (groft hakket)

Fremgangsmåde

Trin 1

Hæld vandet fra tunen, hæld den i en skål og hak den fint med en gaffel.

Trin 2

Smelt smørret og bland den sammen med tunen.

Trin 3

Tilsæt creme fraiche, citronsaft og krydderier og bland det hele grundigt.

Trin 4

Hæld tunmoussen i en skål af passende størrelse og put den i køleskabet dækket med plastfilm i mindst 12 timer.

Trin 5

Pynt med tomater, rejer, citron, dild og salat før servering.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Kål suppe

    Kål suppe

  • Thailandsk suppe med tigerrejer

    Thailandsk suppe med tigerrejer

  • Dressing til tunmousse

    Dressing til tunmousse

  • Tuntatar

    Tuntatar

  • Nem tunmousse

    Nem tunmousse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *