Ensalada de Melon Chorizo y Alcachofa

2017-11-06

Umiddelbart kan det virke som en mærkelig kombination: Melon, chorizo og artiskok! Tag ikke fejl. Disse råvarer giver en herlig sur/sød salat, der er perfekt på en varm sommerdag.

Man ser ofte kød sammensat med melon i Spanien og Italien. Honningmelon går godt sammen med Serrano skinke eller røget laks, mens den søde cantaloup melonen, der anvendes i denne opskrift, går godt sammen med mere krydret kød, såsom chorizo.

Ingredienser

1 Cantaloup-melon
1 Glas artiskokhjerter (umarinerede)
175 g Chorizo
1 hndf Friske koriander
6 spsk Ekstra jomfru olivenolie
1⁄2 spsk Rødvinseddike eller citronsaft
1 tsk Dijon sennep
1 drys Salt og peber

Fremgangsmåde

1. Skær artiskokkerne i kvarte og læg dem i en skål.

2. Fjern kerner og skræl fra cantaloup-melonerne og skær frugtkødet i mundrette stykker. Put dem i skålen.

3. Fjern skindet fra chorizoen og skær den i mindre stykker. Put dem i skålen.

4. Hak koriander groft og tilsæt dem.

5. Tilsæt olie, sennep, eddike/citronsaft, salt og peber i en lille beholder. Put låg på eller dæk med hånden og ryst kraftigt i 20 sekunder. Hæld dressingen over salaten og bland.

6. Salaten kan serveres afkølet eller ved stuetemperatur. Velbekomme!

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

  • “Frixuelos” – Spanske pandekager

  • Tortilla – ”Spansk omelet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *