Deep pan pizzadej

2017-08-23
  • Til: 1 pizza
  • Tilberedningstid: 60m

Deep pan pizza’en er en amerikansk opfindelse. Det mest karakteristiske ved en deep pan pizza er størrelsen. Her er ganske enkelt mere af det hele: Mere ost, mere toppings og ikke mindst mere pizzadej.

Den følgende opskrift er enkel og lige til. Det eneste du skal være opmærksom på er, at den skal koldhæve i køleskabet natten over.

Ingredienser

  • 1⁄2 dl Vegetabilsk olie
  • 2 dl Lunkent vand
  • 25 g Gær
  • 5 dl Mel
  • 1 tsk Salt

Fremgangsmåde

Trin 1

Opløs gæren i den lunkne vand og tilsæt olie og salt.

Trin 2

Tilsæt gradvist melet og ælt dejen grundigt.

Trin 3

Rul dejen til en kugle og læg den i en skål smurt med olie. Sæt den i køleskab natten over.

Trin 4

Tag dejen ud af køleskabet cirka et kvarter før du skal bruge den. Smør en pande, et fad eller en anden passende højkantet form med olie og pres dejen ned i bunden og opad siderne. Dæk dejen med en klud og lad den hæve i 30 minutter ved stuetemperatur.

Trin 5

Forvarm ovnen til 200 ºC.

Trin 6

Fjern kluden og tilføj toppings efter eget valg.

Trin 7

Bag din hjemmelavede deep pan pizza i 30 til 40 minutter, indtil kanterne er gyldenbrune.

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Klassisk italiensk lasagne

    Klassisk italiensk lasagne med oksekød

  • Fedtfattig lasagne

    Fedtfattig lasagne

  • Sund lasagne

    Sund lasagne med gulerødder

  • Bechamelsauce

    Bechamelsauce

  • Lasagne med laks og spinat

    Lasagne med laks og spinat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *