Deep pan pizza

2017-11-10

Deep pan pizza’en er en pizzatradition der stammer fra USA. Udover at have lidt ekstra af det hele – ekstra dej, ekstra ost og ekstra toppings – er den største forskel mellem en amerikansk deep pan pizza og en tradtionel italiensk pizza, at den amerikanske version laves i en form i stedet for direkte på en plade eller en bagesten i ovnen.

Denne opskrift på deep pan pizzabund giver en luftig dej med en herlig skorpe!

En deep pan pizza bages bedst i en deep pan pizza form. Sådan en kan bl.a. købes her.

Ingredienser

3 dl Vand (lunkent)
25 g Gær
1 tsk Sukker
1 tsk Salt
500 g Hvedemel

Fremgangsmåde

1. Hæld vandet i en stor skål og udrør gæren heri. Tilsæt sukker og salt.

2. Tilsæt melet lidt efter lidt. Dejen skal være glat og elastisk, så brug eventuelt en smule mere mel om nødvendigt.

3. Fordel lidt mel på en ren bordoverflade og ælt dejen igennem med hænderne. Når du er tilfreds med dejens konsistens overføres den til en meldrysset skål, der dækkes med en fugtig klud. Stil skålen et lunt sted og lad dejen hæve til dobbelt størrelse (det tager ca. 1 time).

4. Når dejen er færdighævet forvarmes ovnen til 220 ºC. Smør en stor, rund ovnfast form (et fad, en kageform, en pande eller lignende) med olivenolie. Fordel dejen i formen så den kommer helt ud til kanten og får en buttet skorpe og en bund der er ca. 1 cm i tykkelsen.

5. Top dejen med din foretrukne tomatsauce (se evt. vores opskrifer: Nem tomatsauce til pizza og Italiensk pizzasauce), ost og toppings.

6. Bag din deep pan pizza i ca. 20 minutter eller til skorpen er gylden.

Noter

Beskrivelsen ovenfor tager udgangspunkt i én deep pan pizza.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *