Culottesteg i ovn

2017-11-07

Culottesteg i ovn er et relativt enkelt stykke kød at have med at gøre. Du kan læse mere om hvordan du vælger den perfekte culottesteg i denne artikel: Vælg den perfekte culottesteg. Derudover har vi samlet et par brugbare tips og tricks til hvordan du tilbereder en culottesteg i denne artikel: Culotte tips og tricks.
Når du steger en culottesteg i ovnen får du det bedste resultat hvis du bruger et stegetermometer. Alternativt skal stegen have mellem 15 og 20 minutter pr. kilo.

Ingredienser

1 Culottesteg
1 drys Groft salt og friskkværnet peber (efter behov)
2 fed Knust hvidløg (vagfrit)

Fremgangsmåde

1. Start med at rense culottestegen godt for overskydende fedt og sener. Især er det vigtigt at fjerne den store, seje sølvsene på undersiden, hvis ikke den allerede er fjernet af slagteren (du kan evt. bede ham om at fjerne den hvis du er tvivl om hvor den er).
2. Forvarm ovnen til 225 grader.
3. Skær et rudemønster i fedtlaget og gnid culottestegen godt med groft salt, friskkværnet peber og evt. knust hvidløg.
4. Læg stegen på en bagerist og placér et fad under stegen til at opsamle væsken. Giv den 10 minutter og skru derefter varmen ned på ca. 160 grader og steg videre til kernetemperaturen er 55 til 58 grader alt afhængig af hvor rød du ønsker culotten.
5. Tag culottestegen ud og lad den hvile i 10 til 15 minutter. Skær den ud i tynde skiver på tværs af muskelfibrene.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *