Couscous salat

2017-09-14
  • Til: 4 Personer
  • Tilberedningstid: 30m

Denne opskrift på salat baseret på couscous er en frisk, sund og nærende salat der er perfekt som tilbehør til orientalske kødretter som fx kebab, sharwarma eller krydrede oksefrikadeller. Salaten kan dog også sagtens nydes alene – fx sammen med dip bestående af drænet yoghurt blandet op med lidt limesaft, salt og krydderier efter din personlige smag

Couscous er små, lyse gryn, der er fremstillet af semulje (den inderste og hårdeste del af hvedekernen) og durumhvede. Det er hovedernæringskilden i Nordafrika og Mellemøsten og i øvrigt Marokkos nationalret. Couscous minder i øvrigt en del om bulgur, der også er god i salater.

Ingredienser

  • 3 dl Couscous
  • 1 tsk Salt
  • 1 spsk Olivenolie
  • 1 knsp Stødt chili
  • 4 dl Vand (kogende)
  • 200 g Cherrytomater (i halve)
  • 3 Forårsløg (grofthakket)
  • 1⁄2 Agurk (i små tern)
  • 3 Kviste frisk mynte (grofthakket)
  • 1 hndf Koriander (grofthakket)
  • 1⁄2 Citron (saften heraf)
  • 100 g Rosiner
  • 1 drys Salt og friskkværnet peber (efter smag)

Fremgangsmåde

Trin 1

Kom couscous i en skål, som kan tåle kogende vand. Tilsæt salt, olivenolie og chili og rør rundt.

Trin 2

Hæld kogende vand over couscous-blandingen og dæk skålen med et rent viskestykke. Lad couscousen trække cirka 10 minutter, fjern klædet og rør rundt i grynene så de løsner sig. Lad dem køle af.

Trin 3

Forbered grøntsagerne og bland dem sammen med den afkølede couscous. Smag til med salt og peber.

Opskriftstype: Tags:
Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Som Tum – ”Papaya salat”

  • Yum Hoi Mang Pu – ”Thai salat med muslinger”

  • Yum Talay – ”Salat med alt godt fra havet”

  • Aspargessalat

    Aspargessalat med radiser

  • Alternativ råkost

    Alternativ råkost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *