Chokoladekage med kærnemælk

2017-11-09

Chokoladekage med kærnemælk i dejen er en svampet og blød kage på den helt rigtige måde. Denne opskrift rækker til en bradepande, og er perfekt, hvis du skal lave kage til mange og til flere anledninger. Kærnemælken holder nemlig kagen frisk i længere tid, så du kan med fordel lave kagen i god tid. Dertil smager den dejligt og er nem at bage, så lettere bliver det næsten ikke!

Ingredienser

600 g Mel
500 g Sukker
1 l Kærnemælk
3 tsk Natron
1 spsk Vaniljesukker
80 g Kakaopulver
1 1⁄2 dl Olie

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200 grader varmluft.

2. Rør kærnemælk sammen med olie i en skål.

3. Tilsæt sukker og rør rundt.

4. Sigt mel, natron, vaniljesukker og kakaopulver i skålen.

5. Rør dejen sammen til den er fri for klumper.

6. Hæld dejen i en smurt bradepande.

7. Bag kagen i ca. 35 min.

8. Afkøl kagen og server den med et tykt lag glasur.

Noter

Kager bagt med kærnemælk holder sig friske længe, så du kan bage denne kage I god tid. Opbevar den I en lukket beholder I køleskabt.

Du kan med fordel variere opskriften ved at tilføje lidt kaffe, appelsinsaft, nødder eller bær.

Anvend evt. chokoladefrosting til glasur.

Bedømmelse

(4 / 5)

4 5 6
Bedøm denne opskrift

6 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *