Chokolade roulade

2017-11-09

Chokoladekage roulade er en klassiker på det danske kagebord. Smagsoplevelsen er blød og cremet, og kagen egner sig godt til eftermiddagskaffen og som en del af et større kagebord. Denne opskrift gemmer på en blød chokoladekage rullet om en skøn vaniljecreme af fløde.

Ingredienser

230 g Sukker
6 Æg
60 g Hvedemel
6 tsk Kakaopulver
5 dl Piskefløde
4 tsk Vaniljeessens
2 spsk Flormelis

Fremgangsmåde

1. Forvarm din ovn på 200 g. varmluft.

2. Brug en rouladeform i målene 30 x 40 cm. Smør den med fedtstof.

3. Slå æggene ud i en skål og tilsæt sukkeret.

4. Pisk massen sammen til den er hvid og tyk.

5. Sigt mel og kakaopulver i massen og vend rundt til dejen er ensartet.

6. Vend dejen ud i rouladeformen og fordel den i et jævnt lag.

7. Bag rouladekagen i ca. 12 min. i den forvarmede ovn.

8. Lad kagen afkøle på en bagerist.

9. Hæld piskefløde og vaniljeessens i en skål, og pisk sammen til det er stift.

10. Sigt flormelis i skålen og vend massen rundt.

11. Når kagen er afkølet til stuetemperatur er den klar til at blive rullet sammen.

12. Fordel cremen i et jævnt lag over den afkølede rouladekage, så der er et par cm. ud til kanten.

13. Rul chokoladekagen sammen.

14. Sæt kagen tildækket på køl i mindst 30 min.

15. Server chokoladerouladen drysset med flormelis på toppen.

Noter

Hvis rouladen skal være lidt festlig, kan du pynte den med glasur eller smeltet chokolade i et dekorativt mønster på toppen.

Du kan også smagsvariere vaniljecremen, f.eks. ved at tilsætte bær eller kakaopulver i den.

Du kan købe en rouladeform i de rigtige mål her.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *