Chirashi-sushi med røget makrel

2017-11-10

Denne lækre og friske Chirashi-sushi – eller “sushi salat” – udgør et perfekt måltid en varm sommerdag. Det er ikke essentielt at man anvender præcis de samme grøntsager som beskrevet i opskriften. Vigtigst er det, at der er rigeligt med grønt!

Ingredienser

8 Sukkerærter
1⁄4 Kinaradise
2 dl Sushi ris
1 Økologisk citron
2 Forårsløg
2 Røgede makrelfileter
1⁄2 Agurk
1 stk Ristet noritang (i tynde strimler)
4 spsk Syltet ingefær
2 tsk Wasabi

Fremgangsmåde

1. Forbered sushi risen som beskrevet her: Sushi ris.

2. Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 min og kom dem derefter direkte over i koldt vand. Hæld vandet fra.

3. Snit kinaradisen meget fint på et rivejern eller skær den i papirtynde strimler på størrelse med tændstikker. Skyl dem og lad dem dryppe af.

4. Vend citronsaft og -skal i sushirisen.

5. Fordel citronrisen i 4 serveringsskåle og drys fintsnittet forårsløg over. Anret makrel, skrællet agurk i skiver, sukkerærter og kinaradise oven på risen. Pynt med nogle strimler noritang og slut af med 1 spsk syltet ingefær og en ½ tsk wasabipasta.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *