Chirashi-sushi med røget makrel

2017-05-18
  • Antal personer: 2 personer
  • Tilberedningstid: 30m

Denne lækre og friske Chirashi-sushi – eller “sushi salat” – udgør et perfekt måltid en varm sommerdag. Det er ikke essentielt at man anvender præcis de samme grøntsager som beskrevet i opskriften. Vigtigst er det, at der er rigeligt med grønt!

Ingredienser

  • 8 sukkerærter
  • 1/4 kinaradise
  • 2 dl sushi ris
  • 1 økologisk citron
  • 2 forårsløg
  • 2 røgede makrelfileter
  • 1 stykke ristet noritang
  • 4 spsk syltet ingefær
  • 2 tsk wasabi

Fremgangsmåde

Trin 1

Forbered sushi risen som beskrevet her: Sushi ris.

Trin 2

Blancher sukkerærterne i kogende vand i 1 min og kom dem derefter direkte over i koldt vand. Hæld vandet fra.

Trin 3

Snit kinaradisen meget fint på et rivejern eller skær den i papirtynde strimler på størrelse med tændstikker. Skyl dem og lad dem dryppe af.

Trin 4

Vend citronsaft og -skal i sushirisen.

Trin 5

Fordel citronrisen i 4 serveringsskåle og drys fintsnittet forårsløg over. Anret makrel, skrællet agurk i skiver, sukkerærter og kinaradise oven på risen. Pynt med nogle strimler noritang og slut af med 1 spsk syltet ingefær og en ½ tsk wasabipasta.

 

Opskriftstype: Tags:,
Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Tuntatar

    Tuntatar

  • Nigiri med tun

    Nigiri med tun

  • Gunkan Maki

    Gunkan Maki

  • Håndruller med roastbeef & wasabimayo

    Håndruller med roastbeef & wasabimayo

  • Makirulle med agurk

    Makirulle med agurk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *