Bechamelsauce

2017-09-26
  • Til: 1 portion
  • Tilberedningstid: 15m

Når det kommer til bechamelsauce, er det ofte der, hvor folk – mig selv inklusiv – vælger at sprænge over, hvor gærdet er lavest. Dette skyldes dels, at der findes en række udmærkede færdigprodukter og dels at mange folk af en eller anden årsag tilsyneladende har en tendens til at tro, at det er meget besværligt at lave en bechamelsauce fra bunden.

Hvad det sidste angår, er denne opskrift et bevis på, at dette ikke er tilfældet!

Ingredienser

1⁄2 l Mælk
50 g Smør
50 g Hvedemel
1⁄2 tsk Salt
1 drys Muskatnød

Fremgangsmåde

1. Varm mælken til lige under kogepunktet. Dette kan eventuelt gøres ved at give den 3 minutter i mikrobølgeovnen. Tilsæt salt og muskatnød i den varme mælk og rør rundt.

2. Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Når smørret er smeltet og begynder at boble tilføjes mel gradvist under konstant piskning. Pisk indtil massen har en pastalignende struktur. Dette tager et par minutter. Lad blandingen køle af et par minutter.

3. Stil gryden tilbage over varmen og tilsæt mælken under omrøring. Skru ned for varmen og lad saucen simre under forsigtig omrøring indtil den begynder at tykne. Din bechamelsauce er nu klar til brug!

Bedømmelse

(5 / 5)

5 5 1
Bedøm denne opskrift

1 har bedømt denne opskrift

Lignende opskrifter:
  • Teriyaki sauce

    Teriyaki sauce

  • Ponzu sauce

    Ponzu sauce

  • De fire årstider – pizza quattro stagioni

  • Pizza med hjemmelavet kebab og creme fraiche dressing

  • Kartoffelpizza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *