Banan-blåbærpandekager uden mel

2017-11-10

Da jeg til tider kan være en smule fokuseret på at undgå de værste kulhydrater, men jeg samtidig altså bare har en sød tand, så er jeg kæmpe fan af disse små pandekager, der er lavet helt uden mel og sukker. De er faktisk også uden mælk, så de er også rigtig fine for allergikere.

Det er egentlig en basisopskrift af banan og æg, som man så kan eksperimentere rigtig meget med. Her har jeg lavet dem med blåbær og vanille, men mulighederne er uendelige.

Ingredienser

3 Store, modne bananer (du skal bruge 4 hvis de er små)
6 Æg
2 tsk Vaniljepulver (ikke sukker!)
2 dl Blåbær (frosne eller friske)
1 hndf Bær til pynt (fx blæbår og/eller hindbær)
1 hndf Mandler (finthakkede)
Ahornsirup (efter smag)
Olie (til bagning)

Fremgangsmåde

1. Mos bananerne grundigt med en gaffel (brug evt. stavblender, hvis bananerne er for hårde)

2. Tilsæt æg og vanillepulver og pisk til dejen er skummende

3. Vend forsigtigt blåbær i dejen

4. Bages på panden ved middelhøj temperatur (ca. 10 cm i diameter, så de er nemmere at vende).

5. Anret pandekagerne med bær, hakkede mandler og ahornsirup som vist på billedet.

Bedømmelse

(0 / 5)

0 5 0
Bedøm denne opskrift

0 har bedømt denne opskrift

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *