Spansk tapas

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Tapas

Spansk tapas er i øjeblikket i fuld gang med at etablere sig som ”det nye sorte” indenfor madkulturen i Danmark. Nye tapasbarer åbner jævnligt og folk eksperimenterer i stigende grad med at lave sin egen tapas hjemme i køkkenet. Men hvorfor nu det? Lad os først se på hvad tapas... mere

Læs mere

Popcakes bageform guide

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Kager

En popcakes bageform er praktisk at anvende, når du skal bage kuglerunde kagekugler.  Du kan lave flere popcakes af gangen og være sikker på at få samme helt runde form hver gang. Du er sikret et godt og professionelt resultat hver gang du bruger formen, hvis den bruges korrekt. Men... mere

Læs mere

Popcakes FAQ

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Kager

Læs nedenfor vores FAQ (‘frequently asked questions’ – eller ‘ofte stillede spørgsmål’) til bagning af popcakes. Her er de spørgsmål, som oftest rejser sig, når vi laver popcakes. Mon ikke om du kan bruge et eller to af svarene til at blive endnu bedre til at lave popcakes. Q: Hvorfor... mere

Læs mere

Tapas – en introduktion

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Tapas

Tapas er navnet på en lang række appetizers, snacks og småretter, der har sit fundament i det spanske køkken. På det seneste er tapas vokset i popularitet i Danmark – måske først og fremmest fordi danskerne har fundet ud af tapaens vidtrækkende anvendelsesmuligheder. Tapas kan være alt fra en enkel... mere

Læs mere

Wasabi

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Sushi

De fleste danskere kender efterhånden til wasabi som den grønne tyktflydende pasta, der altid følger med, når man bestiller sushi på den lokale sushi restaurant. Faktum er dog, at der i de fleste tilfælde ikke er tale om ”rigtig” wasabi, men bare farvet og aromatiseret peberrod! Hon-wasabi er navnet på den... mere

Læs mere

Chorizo

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Tapas | Tags :

Chorizo er indbegrebet af spansk pølse og er kendt af de fleste mennesker. I denne artikel kigger vi på chorizoens historie, ligesom vi undersøger nærmere hvor og hvordan den bliver fremstillet samt ser på dens mange kulinariske anvendelsesmuligheder. Helt fundamentalt er Chorizo en pølse lavet af en hakket og saltet... mere

Læs mere

Sushi udstyr

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Sushi

Der er mange, der spørger efter, hvad man har brug for af udstyr for at være i stand til at lave hjemmelavet sushi. Hvis man som mig er lidt af en udstyrsfreak kan man hurtigt få fyldt køkkenet op med alskens overflødigt gejl. Sandheden er dog, at man udover de... mere

Læs mere

Tapas opskrifter

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Tapas

Tapas er snacks eller små bidder af mad, der serveres på tapas-barer og -restauranter over hele Spanien (og efterhånden også resten af den vestlige verden). Tapas er traditionelt en billig spise og det er derfor en god måde at prøve en masse forskellige spanske retter af på uden at overfylde... mere

Læs mere

Sushi ordbog

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Sushi

Når man laver sushi vil man ofte støde på en masse nye japanske ord, begreber og udtryk, man ikke tidligere har hørt om. Derfor har vi her på Sushiopskrifter.dk valgt at samle de mest almindelige af disse ord i en sushi ordbog, der – efterhånden som vi selv eller brugerne... mere

Læs mere

Vælg den perfekte culottesteg

Skrevet af: Special Minds | 0 kommentarer | | Kategori: Ikke kategoriseret

Der er stor forskel på de forskellige culotter man finder hos slagteren eller i supermarkedets køledisk. I denne artikel kan du læse om de fire vigtigste ting, du skal lægge mærke til, når du er på udkig efter den perfekte culottesteg. 1. Tjek fedtmarmoreringen Når du skal vælge den perfekte... mere

Læs mere